Blog „Od knjige do duše“ postaje udruženje

Kostolac

Kultura

Blog „Od knjige do duše“ postaje udruženje

Foto: printskreen bloga „Od knjige do duše“

How Good Of A Friend Are You Really?

Lep jubilej - blog proslavio pet godina rada.

Sve je krenulo od ideje, zapravo više iz želje da bibliotekari osnivači, podele svoj put saznanja sa čitaocima, uz razmišljanje da će to na šta nailaze na tom putu, možda i nekom drugom biti od pomoći i koristi.

Više od milion pregleda pratilaca širom sveta, skoro 4000 objavljenih članaka, pismena saradnja sa više desetina blogova i sajtova, saradnja sa bibliotekarima, prosvetnim radnicima, istoričarima, piscima – iz više gradova Srbije i iz zemalja bivše SFRJ – to je obeležilo prvih pet godina postojanja.

Želja da nastavimo da delimo svoj put saznanja, da pomažemo i na taj način i sami sebi damo valjanu svrhu – nama i dalje traje. Mi bibliotekari i ostali radnici iz kulture i prosvete (bar većina), smo inače zagovornici ideje da znanje treba da se deli i da bude svima dostupno. Ovo je naš način da pomognemo. Došli smo na još jednu ideju. Da svoj blog nadogradimo u nešto još bolje, poučnije i korisnije. Predali smo APR-u dokumenta za registraciju Udruženja za promociju kulture, tradicije i turizma „Od knjige do duše“.Udruženje osnivamо radi ostvarivanja ciljeva u oblasti očuvanja i razvijanja nacionalne tradicije i vrednosti lokalne zajednice, u svrhu promocije kulture, tradicije i običaja ovoga kraja kroz turizam i privlačenje zainteresovanih subjekata za razvoj i održanje ruralnih sredina, kaže Renata Minić, urednica bloga.

Udruženje će se baviti organizovanjem predavanja, radionica, seminara, stručnih skupova, naučnih istraživanja, izleta, ekskurzija, koncerata, izložbi, manifestacija, književnih, scenskih, multimedijalnih i drugih programa kojima se istražuju, proučavaju, tumače, stvaraju i neguju estetske vrednosti tradicionalnih umetnosti i kulture.

Sedište udruženja biće u Kostolcu, i dobrodošli su svi koji žele da im se pridruže i učestvuju u realizaciji ideja. 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top