Bivši direktor gradištanskog JKP

Veliko Gradište

Hronika

Bivši direktor gradištanskog JKP "Dunav" dobio uslovnu kaznu

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Pravosnažnom presudom bivši direktor JKP „Dunav“ Veliko Gradište, R. Ž. (58) iz Velikog Gradišta osuđen je na šest meseci zatvora, uslovno na godinu dana – piše Danas.

On je osuđen zbog zloupotrebe službenog položaja u produženom trajanju. Takođe je u obavezi da plati paušal u iznosu od 5. 000 dinara i troškove krivičnog postupka od 39. 000 dinara, dok je oštećeno preduzeće upućeno da, u parničkom postupku, od njega zatraži satisfakciju za štetu koju je naneo firmi u iznosu od 1,2 miliona.

U obrazloženju presude navodi se da je bivši direktor JKP“Dunav“ u periodu od 01.12. 2013. godine do 30.11.2016. kao službeno lice u svojstvu direktora JKP „Dunav“ prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja drugome pribavio korist, odnosno naneo štetu svom preduzeću na čijem je bio čelu.

„On, suprotno odluci Nadzornog odbora, nije izabrao najpovoljnije obavezno kolektivno osiguranje, kojim su radnici osigurani 24 časa, već je odabrao „Merkur osiguranje“ ADO Beograd i zaključio osiguranje u ime JKP „Dunav“ za 21 radnika i za 36 meseci sa računa preduzeća isplatio novac u iznosu 1.368.354 dinara, odnosno isplatio više za 973.971 dinara, u odnosu na ponudu DOO „Novi Sad“ – piše Danas.  

Celokupan tekst OVDE

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top