Biće dovolјno uglјa

Kostolac

Privreda

Biće dovolјno uglјa

Foto: „Energija Kostolac“

How Good Of A Friend Are You Really?

Najpovolјniji raspored rudarskih mašina obezbediće dovolјne količine uglјa.

Na Površinskom kopu „Drmno“ čine se napori da se pre ulaska u zimski režim rada poveća pogonska spremnost mašina. Prema rečima Dragoslava Slavkovića, direktora PK „Drmno“, biće ovo jedan od težih zimskih perioda za zaposlene na kopu „Drmno“.

„Pritislo nas je mnogo problema sa svih strana. Ulažemo maksimalne napore da složene i tehnički zahtevne kvarove otklonimo i stvorimo uslove za njihov ulazak u proizvodni proces. Uporedo radimo i na tehničko-tehnološkim zahvatima u smislu najpovolјnijeg raspoređivanja rudarskih mašina u ovom trenutku, kako bismo obezbedili dovolјne količine uglјa tokom zimskog perioda“ – kaže Slavković.

 


Dragoslav Slavković

Prema njegovim rečima, trenutne eksploatacione rezerve otkrivenog uglјa iznose oko 2,5 miliona tona, što omogućava stabilnu i kontinuiranu proizvodnju tokom nastupajućeg zimskog perioda.

„Na mašinama koje rade u sklopu uglјenog sistema nemamo problema, a i ako se pojave, rešavamo ih u hodu. Svi mi na kopu „Drmno“, a posebno zaposleni koji su direktno vezani za proizvodnju i održavanje mašina, kao i za proizvodni proces u celini, moramo da budemo spremni da uložimo i dodatne napore da se zimski period prebrodi na način koji se od nas očekuje − kazao je Slavković.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top