Bezbednost dece na pružnim prelazima

Požarevac

Društvo

Bezbednost dece na pružnim prelazima

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

„Infrastruktura železnice Srbije“ započela je u Požarevcu ovogodišnju realizaciju edukativne, društveno odgovorne kampanje pod nazivom „Pravilno je bezbedno“.

Kampanja je namenjena  najmlađim učenicima osnovnih škola širom Srbije. Prva prezentacija održana je u Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar I“, a potom i u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“.

U okviru akcije „Pravilno je bezbedno“, učenicima je predstavljena multimedijalna prezentacija i održano predavanje o bezbednosti na putnim prelazima i u pružnom pojasu.

Sa ciljem prevencija nesreća na putnim prelazima, železnička kompanija „Infrastruktura železnice Srbije“, kao društveno odgovorna kompanija realizuje akciju namenjenu deci mlađeg školskog uzrasta, od prvog do četvrtog razreda.

 „Infrastruktura železnice Srbije“ akciju realizuje u okviru međunarodne železničke organizacije ILKAD, koja se bavi medijskom i edukativnom prevencijom nesreća na putnim prelazima, a pod pokroviteljstvom Međunarodne železničke unije.

Srpske železnice u ovu međunarodnu kampanju uključene su još od 2010. godine.

Naime, sva istraživanja i statistički podaci iz Srbije, kao i iz država sa najrazvijenijom železnicom, nedvosmisleno pokazuju da je ovaj vid edukacije najmlađih pravi način za razumevanje potencijalnih opasnosti na putnim prelazima i bezbednije funkcionisanje železničkog, ali i drumskog saobraćaja.

 „Infrastruktura železnice Srbije“ planira da do kraja ove školske godine obiđe pedesetak škola širom Srbije, čime bi se akcijom obuhvatilo oko sedam hiljada osnovaca, a nakon letnjeg raspusta kontinuirano će biti nastavljena do kraja 2018. godine.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top