Bezbedniji internet za devojčice i devojke

Veliko Gradište

Događaji

Bezbedniji internet za devojčice i devojke

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Uspešno okončan trening projekta „Pravo devojčica i devojaka na bezbedan internet“.

Trodnevni trening je održan u Banji Koviljači.

Centar za istraživanje i promociju iz Beograda sprovodi trening sa tri partnerske opštine – Velikim Gradištem, Irigom i Inđijom. 

Treningu su prisustvovali mladi, ali i roditelji i pedagozi iz ovih opština koji su radili paralelno, kako bi svako iz svog ugla sagledao izazove koje donose savremene digitalne tehnologije.

Tokom treninga, učesnici su učili o tome kako prepoznati opasnosti na internetu, ali i reagovati na njih, koji su mehanizmi edukacije i zaštite, šta sve mlad čovek može da uradi i kome da se obrati ukoliko doživi ili je svedok neželjene situacije u digitalnom svetu.

Predstavnici roditelja diskutovali su o stanju na lokalnom nivou u oblasti bezbednosti dece i mladih na internetu, dajući konkretne predloge mera koje će svoje mesto naći u finalnom akcionom planu tri uključene opštine.

Trening su vodile Milena Crnatović, diplomirani psiholog sa bogatim iskustvom u radu sa decom i mladima i Anđelka Matijević, omladinski akivista i jedan od istaknutih predstavnika Kampanje za borbu protiv govora mržnje na internetu.

U nastavku projekta, učesnici treninga realizovaće aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama i finalizovati Akcioni plan za dalje postupanje kako bi ga dostavili lokalnim vlastima pred potpisivanje zajedničkog Protokola o saradnji u oblasti bezbednosti dece i mladih na internetu opština Veliko Gradište, Irig i Inđija.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top