Bez interneta i telefona možemo, bez vode i vazduha ne

Požarevac

Događaji

Bez interneta i telefona možemo, bez vode i vazduha ne

Foto: E-Braničevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Uoči dana zaštite planete Zemlje, umesto na Čačalici, kao ranije, zbog vremenskih prilika centralna gradska manifestacija priređena u O.Š. „Kralj Alaksandar I“.

Učenici svih škola sa teritorije grada, pripremili su bogat program i transparente sa  porukama kako zaštititi planetu Zemlju na temu  „Recimo profitu ne, da zaštitimo Zemlju“.

„Završili smo jedan ciklus u kome su učestvovale sve škole grada Požarevca, započeli smo drugi, a od ove godine priklučila i O.Š. „Božidar Dimitrijević Kozica“ iz Bradarca. 

Obrađujemo teme koje deca izučavaju u okviru biologije i ekologije i njihovom prezentacijom pokušavamo da pokrenemo neke inicijative da zaštitimo planetu.

 Do sada smo obradili kisele kiše, ozonske rupe, otopljavanje, podizanje nivoa mora“ - objašnjava Dragiša Marjanović, predsednik Ekološkog društva „Prijatelji Čačalice“.


Dragiša Marjanović predsenik Ekološkog društva Prijatelji Čačalice

Tokom programa, predata je prelazna zastava školi „Sveti Sava“, koja će biti domaćin naredne godine.


prelazne zastave

„Planeta Zemlja nam je prva majka i o njoj treba dosta da se staramo, a ovakva obeležavanja treba češće da se odvijaju, kao različite tematske akcije. Mi ćemo se potruditi da ih sa učenicima imamo što više, da nam svaki dan, bude dan za planetu Zemlju, prvenstveno recikliranjem“, rekao je Goran Seger, direktor O.Š. „Sveti Sava“


Goran Seger direktor OŠ Kralj Aleksandar Prvi

Dan kojim se obeležava borba za očuvanje životne sredine, jedan je od najvažnijih za sve ljude, iako često nismo svesni šta su prioriteti: 

„Ljudi ne shvataju da je planeta Zemlja jedino mesto gde čovek može da živi i da moramo voditi računa kako nam izgleda životna okolina. Iako je sredina aprila, veoma je hladno dešavaju se klimatske promene na globalnom nivou, a beskompromisno trošenje reursa dovelo je do te situacije. Svako mora da da neki svoj doprinos, da utiče na druge. Suština je da smo mnogo napredovali u nekim stvarima kao čovečanstvo, kroz razvoj komunikacije, bolju medicinu i saobraćaj, ali najdalje smo otiši sa zgađenjem vode, vazuha i zemljišta, a to nam je osnova života. 


sa manifestacije

Bez intrneta i telefona možemo, ali ne i bez vode i vazduha. Moramo da odredimo prioritete i da se ponašamo kao domaćini“, kazao je Vladimir Petrović član Gradskog veća zadužen za urbanizam i zaštitu životne sredine.


Vladimir Petrović član Gradskog veća zadužen za urbanizam i zaštitu životne sredine

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top