Apatinci najbolji u polumaratonu na Srebrnom jezeru

Veliko Gradište

Sport

Apatinci najbolji u polumaratonu na Srebrnom jezeru

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Pobednici na gradištanskom polumratonu su bili članovi Atletskog kluba Apatin, Aleksandra Burkanović i Zoran Radičanin.

Četvrti „Srebrno jezero polumaraton“ održan je prošlog vikenda u Velikom Gradištu. 

U otežanim uslovima, 185 takmičara trčalo je snegom i ledom pokrivenom stazom duž obale Dunava i Srebrnog jezera. Ova trka je ujedno i prva u sezoni u Srbiji i prilika za prvu medalju u godini.


Najbolji maratonci

Start svih trka bio je u gradskom parku, a po programu manifestacije održani su polumaraton, u dužini 21,1 km, trka zadovoljstva od 5 km i trka za decu na 100 m.

U sveukupnom poretku u ženskoj i muškoj konkurenciji Aleksandra Burkanović odnela je pobedu rezultatom od 1 sat 39 minuta i 26 sekundi, druga je bila Danijela Cvetković iz Beogradskog trkačkog kluba sa 1 sat 432 minuta i 17 sekundi, a treća Nataša Tomašević iz Nove Pazove koja je na cilj stigla za 1 sat 52 minute i 33 sekunde.


Najbolje maratonke

Zoran Radičanin istrčao je stazu za 1 sat 23 minuta i 01 sekundu, Mladen Minić iz Atletskog kluba Jagodina za 1 sat 23 minuta i 19 sekundi, a Miljan Glišić iz Maraton tima Požarevac za 1 sat 23 minuta i 38 sekundi.

Organizatori su prvoplasiranim u svim kategorijama polumaratona uručili pehare i medalje dok su medalje dobili prvoplasirani u „Trci zadovoljstva“.

Medalje su dodeljene i svim finišerima polumaratona, a takmičarima je obezbeđena i onlajn diploma za učešće u trci.

Zahvalivši organizatorima, predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, najavio je pomoć opštine i ubuduće i naglasio da se ova trka održava kao uvertira u turističku sezonu, pored već održanog ciklo-krosa.

Atletski klub VGSK, uz podršku opštine Veliko Gradište, Sportskog saveza i Turističke organizacije, četvrti put po redu, bio je uspešan domaćin ovog sportskog događaja. Za učesnike iz Beograda organizovan je i prevoz do Srebrnog jezera.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top