AMSS: Naoružajte se strpljenjem i tolerancijom

Braničevo

Društvo

AMSS: Naoružajte se strpljenjem i tolerancijom

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Saobraćaj na svim putevima u Srbiji koji vode ka turističkim mestima je pojačan pred novogodišnju noć, a veći broj vozila prisutan je na saobraćajnicama u gradovima.

Kako se navodi u saopštenju Auto-moto saveza Srbije, saobraćaj je naročito pojačan na pravcima ka skijalištima i zimskim centrima.

Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima graničnih prelaza zadržavanja vozila nisu duža od 40 minuta, osim na prelazu Sremska Rača sa BiH i Špiljani sa Crnom Gorom gde vozila čekaju oko 40 minuta na ulazu u Srbiju. 

AMSS je podsetio da se u novogodišnjem i božićnom periodu zbog pojačanog saobraćaja često formiraju duže kolone na graničnim terminalima, naročito sa mađarske i hrvatske strane, pa zadržavanja u pojedinim danima mogu biti i višesatna, zbog čega se vozačima savetuje da u tim danima koriste alternativne i manje prelaze na kojima su zadržavanja kraća. 

"Period povoljnih vremenskih prilika, koji nije baš uobičajen za poslednje dane u godini, olakšava vožnju i doprinosi boljoj prohodnosti puteva, što je svakako dobro, a posebno u ovim danima pojačanog saobraćaja. Zato savetujemo da se naoružate strpljenjem i budete tolerantni. Proverite da li imate sva međunarodna dokumenta koja su potrebna za zemlju u koju putujete, a na put krećite isključivo odmorni", navodi se u saopštenju AMSS.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top