Aktiviran broj za prijavu rada “na crno”

Braničevo

Društvo

Aktiviran broj za prijavu rada “na crno”

Foto: Ilustracija i minrzs.gov.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Telefonski poziv na broj 0800 300 307 biće besplatan.

U sklopu projekta „Reci NE radu na crno“, koji sprovodi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a čiju je realizaiju finansijski podržala Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu, aktivirana je besplatna telefonska linija za prijavu rada „na crno“.

Građani Srbije mogu anonimno, pozivom na broj 0800 300 307 da prijave ukoliko su radno angažovani bez zaključenog ugovora o radu, kao i svaku drugu nezakonitost u radu – objavljeno je na sajtu ovog Ministarstva.

Ministar Zoran Đorđević pozvao je sve kojima su uskraćeni osnovni principi dostojanstvenog rada da traže svoja zakonska prava i prijave rad „na crno“.

 „Od nelegalnog rada štetu imaju svi – država, poslodavci koji rade u skladu sa zakonom, a naročito radnici koji gube socijalne beneficije. Zato ohrabrujem sve građane da prijave ukoliko rade bez ugovora o radu i nisu prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje. Za ovakve prekršaje sankcije će snositi isključivo poslodavci, ne i radnici koji su radili na crno” poručio je ministar Đorđević.

 U sklopu projekta planirane su brojne aktivnosti, uključujući pojačan rad Inspektorata za rad na terenu i edukativne radionice širom Srbije.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top