Ako ekipa ne ode u Moskvu, to nije krivica grada

Požarevac

Info

Ako ekipa ne ode u Moskvu, to nije krivica grada

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Bili smo spremni i da telefonskom sednicom Veća po hitnom postupku opredelimo sredstva, ali nije bilo povratne informacije – kaže u saopštenju članica Gradskog veća, Vesna Pejić.

Povodom teksta "Predstavljaju Srbiju a zavise od gradske kase", u kome su iznesene činjenice koje se kose sa realnom slikom čitavog događaja, a pominje se moje ime, želim da vas, poštovana redakcijo, obavestim o sledećem:

Gospodin Nikola Radišić, se obratio 19. aprila ove godine, zahtevajući sastanak sa mnom u vezi putovanja u Moskvu. Istog dana, u 13 i 30 je bio primljen. Na osnovu njegove priče, dobio je poziv od srpske ambasade u Rusiji i prijavio se za učešće na Omladinsko-gastronomskom festivalu "Vaskrs 2017", koji treba da se održi 25. aprila ove godine u Moskvi.

S obzirom na to da Grad Požarevac veoma podržava mlade talente, čak imamo i fond za finansiranje učešća mladih talenata na međunarodnim takmičenjima i smotrama, nijednog trenutka nije bila sporna podrška ovom mladom profesoru i njegovom timu. 

Istog trenutka je obavešten Gradonačelnik Bane Spasović i načelnik za finansije gradske uprave, Milan Dabić.

Nikola Radišić je zajedno sa mnom otišao kod Milana Dabića na konsultacije oko procedure odobravanja sredstava za, po rečima Nikole Radišića, jednu avionsku kartu za Moskvu. Na naše pitanje šta je sa ostalim dvema kartama, Nikola je rekao da su te dve karte obezbeđene od strane TOS i da je neophodna još jedna karta za kompletnu ekipu od tri člana. 

Na moje pitanje u vezi sa smeštajem za vreme trajanja te manifestacije, Nikola je kazao da u Moskvi ima prijatelje i da će se on pobrinuti za smeštaj. 

Savetovali smo mu, pošto se veoma kasno nama obratio, s obzirom da se putuje 23.aprila, da se obrati  svojoj školi i prikupi svu potrebnu dokumentaciju, dakle, odluku Nastavničkog veća da se tročlana ekipa upućuje na put u Moskvu, zahtev škole za dodatna sredstva koja nisu planirali u kreiranju svog budžeta za ovu godinu za ovu namenu, pozivno pismo kao dokaz da je ekipa pozvana na ovu manifestaciju, saglasnost roditelja za maloletne učenike kojom dozvoljavaju odlazak svoje dece sa profesorom Nikolom, kako bi mi (Gradsko veće Grada Požarevca) mogli da održimo hitnu telefonsku sednicu i odobrimo sredstva školi. 

Dogovor je bio da kompletna dokumentacija stigne iz škole istog dana do 15 i 30, a najkasnije do 9  sati narednog dana, 20. aprila, kako bi pokušali da bukiramo tu treću kartu za isti let za koji su obezbeđene i dve karte od strane TOS. 

Do trenutka pisanja ovog pisma, poštovana redakcijo, ja, kao Član Gradskog veća Grada Požarevca zadužena za prosvetu i zdravstvo, nemam nikakvu povratnu informaciju od Nikole Radišića. 

S obzirom da nemam kontakt telefon, obratila sam mu se porukom preko Fejsbuka sa zahtevom da nam hitno dostavi potrebnu dokumentaciju. 

Njegov odgovor je bio (citiram):"Poštovana Vesna biće ubrzo. Imali smo komplikacija  oko karata da bismo poslali predračun".

Iz svega navedenog, možete konstatovati da njihov odlazak ne zavisi od gradske kase, naprotiv. 

Mi smo spremni da uradimo sve što je neophodno.

Napominjem da se Nikola veoma kasno obratio Gradskoj upravi, iako je dopis dobio mesec dana ranije. 
I pored toga nastojimo da pomognemo. Razlog njihovog, eventualnog, neprisustvovanja ovom festivalu svakako ne treba tražiti kod Gradskog veća Grada Požarevca i moje malenkosti.

Smatram da je po davanju njegovog iskaza vašoj redakciji, trebalo da stupite i sa nama u kontakt.
Nadam se da je vaša profesionalnost i objektivnost u izveštavanju, na takvom nivou da ćete ovo moje obraćanje vama, preneti u celosti kako bi vaši čitaoci bili objektivno obavešteni o toku događaja, u vezi učešća mlade tročlane ekipe iz Požarevca – kaže se u saopštenju koje nam je dostavila Vesna Pejić, članica Gradskog veća za prosvetu i zdravstvo grada Požarevca.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top