Akcija dobrovolјnog davanja krvi na PK „Drmno“ : Prikuplјeno 49 jedinica

Kostolac

Privreda

Akcija dobrovolјnog davanja krvi na PK „Drmno“ : Prikuplјeno 49 jedinica

Foto: EPS Energija

How Good Of A Friend Are You Really?

Visok stepen humanosti i društvene odgovornosti radnika PK „Drmno“.

U prvoj redovnoj akciji dobrovolјnog davanja krvi u 2018. godini, koju je krajem januara organizovao Sindikat radnika PK „Drmno“ u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije iz Beograda, prikuplјeno je 49 jedinica krvi. Akciji se odazvalo ukupno 57 radnika, osmoro nije moglo da učestvuje iz zdravstvenih razloga, a 11 radnika dalo je krv prvi put.

U Sindikatu kopa „Drmno“ ističu da je saradnja sa Institutom za transfuziju krvi Srbije odlična i da su spremni da je unaprede.

Institut za transfuziju krvi Srbije iz Beograda uvek nam je izlazio u susret kada je trebalo obezbediti krv za nekog od naših radnika ili članove njihovih porodica. Tokom decenijske saradnje izgradili smo dobre odnose koje ćemo razvijati i u narednom periodu. Prva ovogodišnja redovna akcija davanja krvi uspešno je organizovana, a Sindikat će uvek podržati humanitarne aktivnosti – rekao je Perica Đurović, potpredsednik Sindikata PK „Drmno“.

Nemanja Džodić iz Instituta za transfuziju krvi Srbije istakao je da ta institucija i Sindikat kopa „Drmno” uspešno sarađuju već deset godina, i da zaposleni na kopu „Drmno” iskazuju visok stepen humanosti i društvene odgovornosti svih tih godina.

Na Površinskom kopu „Drmno” godišnje organizujemo najmanje tri redovne akcije dobrovolјnog davanja krvi, a razmatra se mogućnost za organizaciju i vanrednih akcija, u skladu sa izmenama zakona o transfuzijskoj medicini – rekao je Džodić.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top