„Više od igre“ traje decenijama (FOTO)

Požarevac

Kultura

„Više od igre“ traje decenijama (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U Galeriji obojene svetlosti otvorena izložba povodom 40 godina od prvog emitovanja čuvene serije „Više od igre“.

Izložba je jedan od programskh segmenata manifestacije „Dani Slobodana Stojanovića“, koju osmi put, organizuje Narodna bibioteka „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu. 

„Stvara laštvo Slobodana Stojanovića veoma je bogato i poznato publici. Ono što je ostalo neobjavljeno, čeka da ugleda svetlost dana i to je za sada cilj koji smo postavili pred sebe kao organizatori“, kazala Vera Zarić Mitrović direktor Biblioteke.


Vera Zarić Mitrović direktor narodne biblioteke Ilija M Petrović

Veliki opus koji je ovaj dramski pisac ostavio iza sebe je samo deo razloga zašto se Stojanović smatra jednim od od sinonima za Požarevac.

„Požarevljanima je, podjednako važan motiv da se njime hvale, njegova ličnost, duhovitost i karakter, koji još uvek pamte oni koji su imali sreće da ga upoznaju i lično“, rekao je Bojan Ilić, predsednik Skupštine grda Požarevca, otvarajući izložbu.


Bojan Ilić predsednik Skupštine grada Požarevca

Iz pera Slobodana Stojanovića u režiji Zdravka Šotre, nastala je, (vreme kao najbolji kritičar to pokazuje), serija koja iz godine u godinu, uz svoj nesporni izvorni kvalitet, samo dobija nove valere i naslage vrednosti i dragocenosti.

„Slobodana Stojanovića razumeli su i prepoznavali na svim meridijanima i na mnogim svetskim festivalima pobrao je ovacije i nagrade. Njegova serija „Više od igre” ostaje kao velika tekovina RTS-a“, naglasio je Zdravko Šotra reditelj. 


Zdravko Šotra reditelj serije Više od igre

O seriji i Stojanoviću govorio je, putem video bima i Petar Božović, koji je tumačio glavnu ulogu – fudbalera i španskog borca Danila. 

Gospodin Vita u seriji, a inače bard srpskog glumišta Vlasta Velisavljević, kao i Vojkan Borisavljević, koji je radio muziku za seriju, sećaju se Slobodana Stojanovića kao umetničkog direktora u Beogradskom dramskom pozorištu i evociraju uspomene na rad sa njim.


Vlasta Velisavljević Gospodn Vita u seriji


Vojkan Borisavljević autor muzike u seriji

„Sve što kažete o njegovom delu je zapravo malo i sve je mnogo više od toga što možemo da kažemo. Ta emocija tačnost i istinistost i preciznost u talentu... Imali smo i posle velikih serija, ali kao tu, više ne“, zaključila je Dragana Bošković, teatrolog govoreći o Slobodanu Stojanoviću i seriji „Više od igre“.


Dragana Bošković teatrolog

U subotu, drugog dana manifestacije, od 19 sati održaće se kulturno-umetnički program „Nešto lepo”, uz projekciju prve epizode serije „Više od igre”, koja nosi naziv „Gradina”.


Scena iz serie Više od igre
 

  • „Više od igre“ traje decenijama (FOTO)
  • „Više od igre“ traje decenijama (FOTO)
  • „Više od igre“ traje decenijama (FOTO)
  • „Više od igre“ traje decenijama (FOTO)
  • „Više od igre“ traje decenijama (FOTO)
  • „Više od igre“ traje decenijama (FOTO)

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top