(VIDEO - FOTO) Okrugli sto „Mreža podrške za decu i mlade“

Požarevac

Događaji

(VIDEO - FOTO) Okrugli sto „Mreža podrške za decu i mlade“

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U Požarevcu- zajedno na unapređenju položaja dece i mladih u sistemu pravosuđa.


Skup se odnosio  na razvijanje usluga i programa rada sa decom u sukobu sa zakonom i u riziku od istog, tačnije, o primeni vaspitnih naloga predviđenih Zakonom o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično pravnoj zaštiti maloletnih lica.
Početkom 2018.godine grad Požarevac odazvao se pozivu UNICEF-a i Centra za socijalno- preventivne aktivnosti GRiG da zajedno rade na unapređenju položaja dece i mladih u sistemu pravosuđa.

 Cilj ove saradnje je, po rečima Tatjane Rajić, direktorke Centra za socijalni rad,  uspostavljanje sistema podrške za decu u sukobu sa zakonom i u riziku od istog, a naša zajednica je prepoznata kao jedna od naprednijih u smislu potencijalnih resusrsa i brige o ovoj ciljnoj grupi.    
 POGLEDAJTE VIDEO:
Grad Požarevac je jedan od izabranih gradova koji ima priliku da radi na unapređenju kvaliteta intervencija sa decom u sukobu sa zakonom, konkretno kada je realizacija vaspitnih naloga i vaspitnih mera u pitanju. Ideja je da se kroz horizontalnu razmenu iskustava i povezivanje svih sektora relevantnih za ovu temu, unapredi realizacija vaspitnih naloga u više opština u Srbiji. To podrazumeva aktivno učešće i povezivanje predstavnika Centra za socijalni rad, pružaoca usluga u zajednici, predstavnika policije, zdravstva, obrazovanja i naravno predstavnika Višeg suda i tužilaštva. 
 POGLEDAJTE VIDEO:
Cilj organizovanja stručnog skupa jeste da se kroz potpisivanje sporazuma između aktera iz pomenutih sistema, svi resursi povežu kako bi se obezbedio sistem podrške za decu. Time bi zajedno kreirali jako i sigurno okruženje koje preventivno deluje kada je bezbednost dece, ali i zajednice u pitanju.
Nadamo se da ćemo da motivišemo sve aktere u društvu i da zajedno podržimo kroz kreiranje sistema podrške i kreiranja sporazuma o saradnji kako bi se mladi uključili u realizaciju društveno korisnog rada, i tako bismo podstakli širu zajednicu da vodimo računa o deci u riziku jer nekako je na nama ta odgovornost”, rekla je Nataša Ivčević iz Centra za socijalno preventivne aktivnosti GRiG.    

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top