„Starci“ zabavljali publiku, najbolje maskiran učesnik iz Nemačke

Žagubica

Događaji

„Starci“ zabavljali publiku, najbolje maskiran učesnik iz Nemačke

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Neuobičajena manifestacija održava se u žagubičkom naselju Vukovac. Ove godine, publiku je okupila po sedmi put.

Vraćajući se u prošlost, opšta svrha maskiranja po paganskom običaju znači isterivanje zlih duhova iz naroda, i ova se pojava u nauci smatra za jednu od najstarijih faza religije.

Tokom godina ovaj običaj, dobio je drugačije značenje. Danas ta tradicija, koja je prešla u manifestaciju, ima za cilj da okupi što više ljudi, radi oživljavanja sela, zabave i druženja.

Publiku je ovoga puta animiralo i zabavljalo 30 maskiranih takozvanih „staraca“ i to 21 u kategoriji seniora i devet u kategoriji juniora. Diplomu za najoriginalniju masku u juniorskoj konkurenciji dobio je Lazar Nikolić iz Vukovca,  dok je za najlepše maskiranog starca proglašen Frank Nikola Bošhan iz Nemačke.

Prisustvovali su meštani sela i okolnih naselja kao i predstavnici lokalnog rukovodstva, zamenik predsednika opštine Žagubica Predrag Ivković i zamenik predsednika Skupštine Mile Perić.

Organizator Manifestacije je Savet MZ „Borac“ iz Vukovca, odvija se pod pokroviteljstvom opštine, dok je suorganizator Turistička organizacija Žagubica.

Ovim događajem započeta je sezona manifestacija u žagubičkoj opštini za 2018. godinu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top