„Srbija velikog srca” učestvovaće na „MrazijAdi”

Veliko Gradište

Događaji

„Srbija velikog srca” učestvovaće na „MrazijAdi”

Foto: Jelena Marković

How Good Of A Friend Are You Really?

Uoči Božića, deca i odrasle osobe sa invaliditetom će učiniti ogroman napor da pomognu starim i nemoćnim iz Prihvatilišta.

Humanitarna organizacija za regionalnu podršku osobama sa invaliditetom „Srbija velikog srca“ se ove godine priključuje javnoj humanitarnoj trening trci „MrazijAda“ koja će biti održana u Beogradu, na Adi Ciganliji, 5. januara, kako bi se prikupile pelene za odrasle, korisnike Prihvatilišta u Kumodraškoj.

“Mi ćemo pobediti sebe i teškoće sa kojima živimo i pokazati da i mi postojimo, da smemo i možemo. Istinska inkluzija nije samo pravo na koje se pozivamo.To je i prilika koja nam je pružena da olakšamo onima koji su nekada mogli sve, a sada zavise od nas”, kaže Jelena Marković, predsednica Humanitarne organizacije „Srbija velikog srca".

„Srbija velikog srca“ će, kao i ostala udruženja drugačijeg usmerenja koja su se angažovala sa isto toliko entuzijazma i čovekoljublja, podržati ovaj humani gest obezbeđivanjem pelena za potrebe Prihvatilišta u Kumodraškoj, a najbržeg učesnika trke sa invaliditetom nagraditi odmorom za celu porodicu u okviru programa „Iznajmljivači velikog srca“.

“Sport kao terapija je naš prvi veliki projekat, a ovo je prva humanitarna akcija kojom započinjemo ovu godinu.Pozivamo sva udruženja za podršku osobama sa invaliditetom da nam se pridruže i da zajedno savladamo deonicu koja će na početku trke biti određena za najranjivije, ali i najhrabrije učesnike.Javite nam se ukoliko ste spremni da potrčite, pružite korak ili pokrenete kolica i savladate to kratko rastojanje koje nas deli od prilike da i mi podržimo život”, istakla je Marković.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top