Sa poljoprivrednicima potpisano 250 ugovora za kredite (FOTO)

Požarevac

Poljoprivreda

Sa poljoprivrednicima potpisano 250 ugovora za kredite (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Vrednost svih ugovora je 20 miliona dinara.

U ime grada ugovore je potpisao gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović. Ugovori su potpisani sa 250 poljoprivrednika koji su, po Spasovićevim rečima, svojim dosadašnjim rezultatima jasno stavili do znanja da se poljoprivredom ozbiljno bave i žele da se razvijaju. Gradonačelnik je istakao da je ovo samo jedna vrsta pomoći koju će grad Požarevac pružiti poljoprivrednicima, u nameri da poljoprivreda ponovo bude jedan od simbola i prva asocijacija ovoga kraja za čitavu Srbiju.

Potpisano 250 ugovora

„Zahvaljujući konsultacijama sa poljoprivrednicima i stručnim službama uvideli smo da je, pored ovih 20 miliona dinara, potrebno još duplo toliko, koje smo već odredili za nove subvencije, izgradnju atarskih puteva, protivgradnu zaštiti, ali i vašu edukaciju“, rekao je gradonačelnik.

 

Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca

Spasović je naglasio da će lokalna samouprava težiti da izdvajanja za poljoprivredu dostignu dva odsto od ukupnog bužeta grada, možda ne u 2019. godini, ali 2020 sigurno.

Saša Đorđević, članica Gradskog veća zadužena za poljoprivredu, kazala je da je za poslednje tri godine u poljoprivredu po ovom osnovu uloženo 100 miliona dinara.

„Najveće interesovanje svih ovih godina je nabavka mehanizacije i opreme za poljoprivredu iz oblasti, voćarstva, povrtarstva, ratarstva i pčelarstva, kao i za finansiranje kamata kratkoročnog kredita“, navela je Đorđević.

 

 

Saša Đorđević, članica Gradskog veća zadužena za poljoprivredu

Slaviša Stojković, predsednik Komisije budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede, obećao je da sve što je do sada rađeno radiće se i dalje uz veća sredstva.

„Smatram da za agrar u Braničevskom okrugu i Požarevcu dolaze bolji dani, a moramo bliže sarađivati i na skupovima gde ćemo zatražiti vaša mišljenja u vezi podsticaja i subvencija za 2019. godinu“, rekao je Stojković poljoprivrednicima.

 

Slaviša Stojković, predsednik Komisije budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede

I u narednoj godini grad će organizovati odlaske na poljopivredne sajmove.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top