Premašene četiri milijarde kilovat - časova

Kostolac

Privreda

Premašene četiri milijarde kilovat - časova

Foto: EPS Energija

How Good Of A Friend Are You Really?

Termoelektrane u Kostolcu do početka septembra proizvele ukupno 4,08 milijardi kWh.

Na osnovu podataka Odeljenja za analizu i praćenje proizvodnje električne energije, termoelektrane u Kostolcu su do početka septembra proizvele ukupno 4,08 milijardi kilovat - časova, što predstavlja oko 63 odsto ovogodišnjeg plana, koji iznosi 6,43 milijarde kilovat - časova.

U ovom periodu, blokovi TE „Kostolac A“ su zabeležili proizvodnju od 1,27 milijardi kilovat- časova električne energije, dok je u TE „Kostolac B” proizvedeno 2,80 milijardi kilovat- časova.

Ako se posmatra proizvodni učinak tokom avgusta, u „Kostolcu“ je proizvedeno približno 183 miliona kilovat-časova električne energije. TE „Kostolac A“ je tokom avgusta proizvela 60 miliona kilovat - časova, dok je TE „Kostolac B“ predala nešto više od 123 miliona kilovat - časova električne energije.

Početak septembra u kostolačkom termosektoru protiče u završnoj fazi ovogodišnje remontne sezone, tako da je prvo sinhronizovan na elektroenergetsku mrežu EPS-a blok A1, dok je blok A2 još uvek u remontu, kao i oba generatora TE „Kostolac B“. Do kraja septembra sledi i sinhronizacija svih preostalih blokova u kostolačkom termosektoru, kao i redovne probe koje prethode početku grejne sezone u ovom kraju.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top