Paralelno sa nastavom odvijaju se radovi na uređenju škole

Veliko Gradište

Društvo

Paralelno sa nastavom odvijaju se radovi na uređenju škole

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Nastavljaju se radovi na novom objektu u Osnovnoj školi “Miša Živanović“ u Srednjevu i područnom odeljenju škole u Carevcu.

Na zgradi nove centralne škole počelo je izvođenje keramičarskih radova na stepeništu, dok će  u delu sale za fizičko, svlačionice i pojedinim učionicama, ukupne površine od  1.600 metara kvadratnih,uskoro biti završeno gletovanje i krečenje zidova i plafona.

Vrednost ovih radova je 658.000 dinara, a u školi očekuju da će biti završeni i pre roka koji je planiran za kraj novembra.

Kako bi objekat bio stavljen u funkciju ostaje još da se u narednoj fazi završi pod u sali i deo unutrašnje stolarije, priključak na električnu instalaciju u jednom delu objekta, postavljanje sanitarnih elemenata i opšivanje unutrašnjih vrata.

Istovremeno se sprovodi i priprema za radove na zgradi područne škole u Carevcu koji bi trebalo da počnu u petak. U ovom odeljenju planirana je ugradnja sistema za centralno grejanje za učionice i predškolsko odeljenje za koje je prošle godine izgrađena nova kotlarnica. Planirano je da se radovi izvode u poslepodnevnim časovima i vikendom kako ne bi ometali nastavu, ali i da budu završeni do kraja sledeće nedelje.

Vrednost radova iznosi 660.000 dinara, a u planu je da se, u cilju energetskih ušteda, uradi i termoizolacija zidova i tavana kao i reparacija dotrajalih oluka kada se prikupe dodatna sredstva.

Svi radovi finansirani su iz budžeta opštine Veliko Gradište.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top