Odskočna daska za buduće šampione

Kostolac

Sport

Odskočna daska za buduće šampione

Foto: kostolac.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Festival sporta otvorio sezonu letnjih sportova u Kostolcu.

Festival su organizovali Kulturno sportski centar „Kostolac“ i dvadeset tri kluba koja deluju na teritoriji kostolačke opštine. Cilj manifestacije, čiji je pokrovitelj Gradska opština Kostolac, je promocija sporta i zdravih navika, kao i podsticanje građana, a posebno dece na sport i fizičku aktivnost.


A tu su i borilaćke veštine

Na festivalu je učestvovalo više 400 sportista koji su pre početka manifestacije prodefilovali ulicama Kostolca.

 „Nastojaćemo da u narednom periodu razvijemo bazične sportove koji predstavljaju osnovu za rast i razvoj dece i omladine, na prvom mestu gimnastiku, a kasnije i atletiku. Sport treba približiti najmlađim Kostolčanima, a pre svega da bude besplatan za svako dete“, rekao je Serdžo Krstanoski, predsednik Gradske opštine Kostolac.

Krstanoski je izrazio zadovoljstvo jer je Kostolac dobio epitet - grad sporta.


Igrale su i rukometašice

„Nije lako postati veliki sportista, ali svi ovde imate tu šansu. Važno je da se radujete svakom treningu i da posle njega znate da ste bili bolji, da ste dali sve od sebe kako bi što više napredovali. Nadam se da će neko od vas ovde biti vrhunski sportista i da ćemo imati priliku da se ponosimo vama“, kazala je Ana Miljanić, član Gradskog veća Požarevca zadužena za sport, omladinu i turizam.

Zahvalnice za doprinos u razvoju sporta i za učešće na letnjem Festivalu sporta uručio je predsednik Gradske opštine Kostolac, predstavnicima svih klubova koji deluju na teritoriji kostolačke opštine: Muškom rukometnom klubu „Rudar“ , Muškom odbojkaškom klubu „Rudar“ , Ženskom odbojkaškom klubu „Rudar“ , Ženskom rukometnom klubu „Rudar“, Sportskoj organizaciji „Partizan“ , FK „OPK Rudar – 2001“ , Sportskom ribolovnom društvu „Dunavac“, FK „Borac“ Klenovnik, FK „ Kostolac 2008“, FK „Pobeda“ Stari Kostolac, FK „Dunavac“ Petka, FK „Dunav“ Ostrovo, Kuglaškom klubu „Rudar“ Kostolac, Stonoteniskom klubu „Rudar“, Jedriličarskom klubu „Dunavac“, Nautičkom društvu „Dunavac“, Kajak kanu klubu „Veslo“, Šahovskom klubu „Rudar“ , DŽiu džicu klubu „ Kostolac“, Borilačkom centru Knez Miloš „Kostolac“, Sportskom udruženju „Get fit“, Sportskom udruženju „Maraton tim Požarevac“i Fitnes studiju „Balans“ . Zahvalnice su uručene i predstavnicima Radničkih sportskih igara Sindikata „Kopova Kostolac“ i „Termoelektrana Kostolac“ kao i Tehničkoj školi sa domom učenika „Nikola Tesla“ Kostolac.

Usledio je praktičan prikaz rada trenera sa sportistima kroz utakmice , a održana je i trka oko Kulturno sportskog centra „Kostolac“ u dužini od šest kilometara.


Fudbal je nezaobilazan

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top