„Murlin Murlo“ najbolja na festivalu „Živka Matić“ (FOTO)

Požarevac

Kultura

„Murlin Murlo“ najbolja na festivalu „Živka Matić“ (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Završena je XI Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“.

Najbolja glumica festivala je Aleksandra Ćevap, Studija „Maska“ Doma kulture „Vlada Marjanović“ iz Starog Sela, za ulogu Ona u predstavi „Kraj vikenda“, a najbolji glumac je Dejan Milošević, iz Pozorišta „Castellum“, Kostolac, za ulogu Pulja u predstavi „Hamlet u selu Mrduša Donja“.

Najbolji glumac festival Dejan Milošević

Za najbolju predstavu proglašena je „Murlin Murlo“, Pozorišta „Kreativni haos“ iz Smedereva, u režiji Nevene Rakočević. Ova predstava biće odigrana, u čast pobednika, na 15.Susretu varoških pozorišta „Milivojev štap i šešir“ u februaru naredne godine.

Najbolja glumica festivala je Aleksandra Ćevap

Žiri festivala je radio u sastavu: Ljiljana Dabić, upravnik Fondacije „Milenin dom“, Dejan Mladenović, predsednik UO Centra za kulturu Požarevac i glumac Pozorišta „Milivoje Živanović“ i Vesna Rajković, glumica Pozorišta „Milivoje Živanović“ . Pored navedenih predstava u konkurenciji je bila i predstava „Kokoška“ Gradskog pozorišta iz Jagodine, koju je režirao Velimir Mitrović.

Nagrađeni na festivalu

U čast pobednika izvedena je predstava „Buba u uhu“, „Teatra 13“ iz Blaca.

„Pozivanjem na ovu scenu hteli smo da ih ohrabrimo i da im kažemo da pozorište ne poznaje nikakve granice, ni opštinske ni regionalne, a pogotovo ne estetičke, kada znamo da je ovu predstavu radio jedan sjajni reditelj iza čijeg rada stoji mnogo toga, Zoran Cvetković. Zovu nas srpski Edinburg, jer imamo četiri festivala, sva četiri su u čast glumaca.„Živka“ je ove godine postavila novu lestvicu i nadam se da će tako biti iz godine u godinu“, rekao je Dragi Ivić, v.d. direktora Centra za kulturu, zatvarajući festival.

 

Dragi Ivić, vd direktora Centra za kulturu Požarevac

  • „Murlin Murlo“ najbolja na festivalu „Živka Matić“ (FOTO)
  • „Murlin Murlo“ najbolja na festivalu „Živka Matić“ (FOTO)

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top