Ministarka položila kamen temeljac za dogradnju PU “Majski cvet“

Veliko Gradište

Događaji

Ministarka položila kamen temeljac za dogradnju PU “Majski cvet“

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Dogradnjom vrtića povećaće se kapacitet objekta za boravak još 30 mališana.

Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku, Slavica Đukić Dejanović, predsednik opštine, Dragan Milić, i direktorka PU “Majski cvet“, Slavica Janković, položili su danas kamen temeljac za dogradnju sportske hale i novih prostorija sa pratećim poslovnim prostorom i mokrim čvorovima u Predškolskoj ustanovi “Majski cvet“ u Velikom Gradištu.

“Veoma sam zadovoljan iz dva razloga: prvo jer je Slavica Đukić sa nama da oceni naš rad i prema prvim utiscima, mislim da idemo u dobrom pravcu, i drugo kada vidim ovu prelepu dečicu,mislim da su čak i mala sredstva koja ulažemo za te namene. I ubuduće iz budžeta moramo da nađemo sredstva jer je to najbolja investicija koja će kad-tad da se vrati“, istakao je predsednik ove opštine.

Mališani iz PU Majski cvet

Ministarka Đukić Dejanović izrazila je zadovoljstvo otpočinjanjem primene projekta u koji su zajedno uložili Vlada Repblike Srbije i Veliko Gradište kako bi počeli upravo sa onim segmentom koji znači budućnost ove sredine.

“Deca imaju obavezu da se obrazuju, da se vaspitavaju i, pre svega, da se igraju. To ćemo im omogućiti tako što ćemo poboljšati kapacitete, uslove za ishranu, uslove za fizičku aktivnost, uslove da vaspitačice i one koji su u kontaktu sa ovom decom  budu motivisani da sa mnogo više entuzijazma, znanja, sopstvene kreacije ulože u njih jer njihove igre su igre za budućnost i iz njihove mašte i iz njihovih igara stvaraće se ideje koje će donositi lepšu budućnost upravo u vašu sredinu“, rekla je ministarka.

 

Slavica Đukić Dejanović

Ovom prilikom, ministarka Đukić Dejanović i predsednik opštine posetili su porodicu Diane i Saše Krajića sa troje dece od kojih je najmlađe prvorođena beba u opštini Veliko Gradište ove godine.

Opština Veliko Gradište i Opština Žagubica realizuju zajednički projekat u okviru Programa za sufinasiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018. godini, koji se realizuje preko Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku.

Dragan Milić

Ukupan iznos odobrenih sredstava za sufinansiranje opravdanih troškova mera populacione politike iz člana 2. Ugovora koji predstavlja učešće Kabineta MDPP, iznosi 26.364.452 dinara, dok ukupan iznos sredstava učešća svih JLS iznosi 6.591.113 dinara.

Aktivnosti  u okviru usklađivanja rada i roditeljstva sprovešće se na dogradnji, opremanju i rekonstrukciji kuhinje PU „Majski cvet“ čija vredost iznosi 31.755.565 dinara dok će se kroz aktivnosti edukacije iz oblasti populacione politike sprovesti set obuka u lokalnoj samoupravi za šta je namenjeno 600.000 dinara.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top