MINEL ENIM: Dobročinstvo kao lek u poslovanju (FOTO)

Požarevac

Privreda

MINEL ENIM: Dobročinstvo kao lek u poslovanju (FOTO)

Foto: lična arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Gotovo da ne postoji humanitarna akcija u Požarevcu i Smederevu u koju nije uključena smederevska firma „Minel Enim“ i njen direktor Đorđije Bojatović.

Firma „Minel Enim“ posluje u Smederevu od 1993. godine. Ova, 2018. za njih je godina važnog jubileja – 25 godina rada. Četvrt veka opstanka na tržištu uspeh je vredan poštovanja, ali umesto da prave proslavu, odlučili su da daruju najmlađe. Iako se ponose što Minel Enim porodica ima 75 mališana kojima dodeljuju novogodišnje paketiće, radost će prirediti i mnogoj drugoj deci. Pripremili su paketiće za mališane iz Saveza slepih i slabovidih u Smederevu i Centra za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Požarevcu.

Rad i istrajnost

 

Naša filozofija poslovanja je da budemo društveno odgovorna fima u svakom trenutku. Naš imidž je da radimo poslove kvalitetno i u roku, da se ponašamo korektno prema zaposlenima i bavimo se humanitarnim radom, jer tako lakše i lepše živimo. Već niz godina pomažemo nekoliko porodica sa više dece. Ne mogu da opišem tu sreću jedne majke kada smo im dali paketiće: Moj život je kompletno tako sazdan,cela  familija mi je takva, tako sam vaspitan.Posao kojim se bavim je izuzetno zahtevan, ali je humanitarni rad pravi lek“,  kaže Đorđije Bojatović, prvi čovek „Minel Enima“.

Ova godina za tu firmu jeste posebna, ali humanitarni rad je njihovo „srednje ime“. Godinama unazad trude se da uvek budu tu za najugroženije.

Redovno pomažu humanitarne organizacije „Dečije srce“, „Promenimo svet“, „Radost deci“, Budi srećan“, ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Smederevu i Požarevcu, Savez slepih i slabovidih Smederevo, Društvu za cerebralnu i dečiju paralizu, Crkvenoj opštini Smederevo, raznim sportskim udruženjima, udruženju „Ras“, a kad god mogu pomažu i akcije koje se vode preko„Požarevac na FB“.

Đorđije prima jednu od zahvalnica

Bojatović svoje zaposlene doživljava kao porodicu, pa se svaki radnik uvek može osloniti na firmu. Deo novca koji su uštedeli na proslavi, otići će upravo zaposlenima kao jubilarna nagrada, a posle praznika mogu očekivati i premiju za dobro odrađen posao u Železari Smederevo.

Kada su zadovoljni, radnici umeju da budu i duhoviti

„Minel Enim“ je nosilac ovogodišnje nagrade Kapetan Miša Anastasijević kao lider održivog razvoja.

Pogledajte VIDEO

Minel Enim dobija priznanje Kapetan Miša Anastasijević  

Statueta i Povelja je Đorđiju Bojatoviću uručena  u aprilu u Matici Srpskoj u Novom Sadu, direktno iz ruku čuvenog srpskog pesnika Pere Zupca.

Pero Zubac uručuje nagradu Bojatoviću

Istrajni kao čelik sa kojim rade

„Minel Enim“ počeo je sa radom 1993.godine. Pre toga bio je u sastavu istoimene firme iz Beograda, a zajedno su članice holdinga „Minel“, koji posluje sedamdesetak godina. Do odvajanja je došlo iz praktičnih razloga i poslovanja na tržištu. Novoosnovana smederevska firma nastavila je tada da radi za„Železaru“ i „Tehogas“, imali su gradilišta pored Dunava u Prahovu, Boru i Majdanpeku, Golupcu, u uljarici u Velikom Gradištu, Požarevcu i Smederevu.

Upornost se isplatila

Zbog krize gradilišta su zatvarana, ali je smederevsko opstalo. „Minel Enim“ danas zapošljava između 140 i 150 radnika, najviše zahvaljujući godišnjim ugovorima i poslovima sa kineskim HBIS-om u smederevskoj železari i „Messer Tehnogasom“.

Kada je bilo teško u pomoć su nam pritekli prijatelji i preporučili nas za posao u „Železari“. Ukazano poverenje smo opravdali i proširili se i izvan Smedreva. To što „Železara“ radi, dobro je za celu Srbiju. Ne prhvatam teoriju liberalnog kapitalizma, da mala i srednja preduzeća podižu nivo bruto domaćeg proizvoda. Nema ovoj zemlji prosperiteta bez velikih giganata, oko kojih se okupljamo mi mali“ , smatra Bojatović.

 „Minel Enim“ se bavi montažom postrojenja, izradom i montažom čeličnih kostrukcija, montažom svih vrsta fluida, cevododa različitih pritisaka, havarijskim intervencijama i rušenjem.

„ Najvažniji posao koji smo do sada radili je remont visoke peći u „Železari“ i to u dva navrata. Sada trenutno radimo remont njihove završne valjaonice i nadam se dobroj oceni urađenog posla. Imamo sreću da imamo dobru ekipu, najbolju od kada sam na čelu firme, što je retkost,  jer bravari i zavarivači  su traženi i mogu da odu u koju god firmu žele, jer mi ne možemo da ih platimo koliko je taj posao plaćen u evropskim zemljama“, ponosan je direktor Bojatović.

Poslove ne dele na male i velike. Rade za Poresku upravu, hladnjaču „Rauch“ u Koceljevi, Deltu u Požarevcu, kao i hladnjaču u Udovicama u Smederevu i na mnogim drugim projektima.

Minel Enim, svuda gde je potrebno

Firma je, inače, dobro organizovana, svako ima svoje zaduženje, ali se radnici ne libe da rade i ono što nije u njihovom opisu posla. U ovo smo se uverili i sami u sedištu firme u Smederevu. Dok razgovaramo sa direktorom, kafu nam kuva i donosi, ni manje ni više do finansijska direktorka Minel Enima. I to ovde izgleda kao najnormalnija stvar.

Fudbal kao deo života

Đorđije Bojatović je u sportskom svetu poznat i kao predsednik FK „Mladi radnik“, srpskoligaša iz Požarevca.

Fudbal - ljubav iz mladosti

Ceo život je u sportu, prvo kao igrač, a potom sa firmom kao izvođač radova na infrastukturi.

Treći put sam se vratio „Mladom radniku“. Vreme je za mlađe ljude, a kada odem ostaviću ga bez dinara duga, što je retkost kod naših klubova. Od grada baš i nisam imao podršku, ali sam dobrovoljno pristao da pomognem klubu, niko me nije terao. Za dve i po godine napravili smo nešto izuzetno sa ekipom. „Mladi radnik“ ponovo ima ime i prezime u sportskom svetu“, kaže Bojatović.

 

Bojatović sa ekipom Mladog radnika

Čelična jelka – poklon Požarevljanima

Montaža čelične jelke koja odnedavno krasi kružni tok u centru Požarevca, po ideji Svetlane Milutinović, pomoćnice gradonačelnika za urbanizam, delo je radnika Minel Enima.

Jelka u Požarevcu - montaža Minel Enim

Ova firma tako je dala doprinos novogodišnjem ulepšavanju Požarevca, bez ikakve naknade, što smatraju poklonom građanima.

Iako je jelka izazvala oprečne komentare, Bojatović smatra da grad pod Čačalicom ima najlepšu novogodišnju dekoraciju.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top