„Malinik 2017“  se završava u Manastirici

Petrovac

Događaji

„Malinik 2017“ se završava u Manastirici

Foto: Youtube, Udruženje građana „Village”

How Good Of A Friend Are You Really?

Završnica tradicionalnog međunarodnog festivala folklora „Malinik 2017“  u nedelju, u Manastirici kod Petrovca na Mlavi.

Festival je počeo u Boru u četvrtak 24. avgusta , u petak je nastavljen u Metovnici, a u subotu u Brestovcu. Učestvuju folklorni ansambli iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Bugarske i Srbije, a specijalni gosti su ansambli bunjevačke i slovenačke nacionalne manjine.

Međunarodni festival folklora „Malinik“ postoji  od 2011. godine,  a ovo je prva godina da se održava u Manastirici i Braničevskom okrugu. Po rečima Slaviše Ignjatovića, predsednika Kulturno umetničkog društva „Jovica Janković Turku“ iz Manastirice, inicijativa da jedan dan festivala bude održan u ovom selu potekla je nakon gostovanja članova KUD-a prošle godine na festivalu u Brestovcu. U Manastirici se očekuje više od 200 učesnika.

„Malinik“ se organizuje uz podršku programa CSConnect koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu. Program finasira Švedska agencija za međunarodni razvojnu saradnju (SIDA). 


Malinik-plakata

Organizator je Udruženje građana „Village”- Pokret za razvoj sela Srbije, programski organizator  KUD  „Đido“ Brestovac, a suorganizatori Kulturno-prosvetni centar Petrovac na Mlavi, MZ „Brestovac“, MZ „Metovnica“, MZ „Manastirica“, KUD „Đido“ Brestovac, KUD „Polet“ Metovnica, KUD „Jovica Janković Turku“ Manastirica, Društvo mladih istraživača Bor, Foto „Internacional“ Bor, Zavod za kulturu Vlaha, Vlaški kulturni centar Bor, Narodna biblioteka Bor, SKS „Drago Čeh“ Bor i Šarbanovački kotlić. 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top