„Magična lira“ mladog glumca iz Požarevca

Kostolac

Kultura

„Magična lira“ mladog glumca iz Požarevca

Foto: KSC „Kostolac”arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

„Čiča Mičino pozorište“ 20. maja u Domu kulture u Kostolcu igra za kostolačke mališane.

„Magična lira“ je, pre svega, predstava o muzici, ali i predstava o prijateljstvu, ljubavi i pravim vrednostima. Princ Mirko i princ Saško imaju isti cilj: Da osvoje ruku princeze Simfonije. Jedan to želi iz ljubavi, a drugi iz koristi. Jednog voli princeza, a za drugog navija kralj. Da bi se pronašlo rešenje i smirile svađe, baka Sonata obojicu šalje u fantastičnu avanturu da pronađu i donesu magičnu liru!

Jednu od glavnih uloga igra autor predstave, Mateja Popović, rođen 1987. godine u Požarevcu. Osnovnu i srednju školu završio je u Kostolcu, nakon čega je upisao glumu na FDU u Beogradu. Pored glume počeo je da piše i tekstove za decu. Na ideju da osnuje pozorište došao je sa svojim drugom 2015. godine i tako nastaje „Čiča Mičino pozorište“.

„Magična lira“ je prva predstava koju je Mateja napisao a koja je naišla na veliko interesovanje publike i pozitivne komentare. Predstava je dobila nagradu za najbolju predstavu u Kotoru na Međunarodnom festivalu. Ove godine snimio je film „Zlogonje“ koji je dobio nagradu u Torontu na Internacionalnom festivalu, čija premijera treba da bude u septembru.


Plakat

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top