Kraljevina Norveška pomaže manje razvijenim lokalnim samoupravama

Braničevo

Događaji

Kraljevina Norveška pomaže manje razvijenim lokalnim samoupravama

Foto: UNOPS

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstavljen projekat „Norveška za vas“ koji obuhvata i lokalne samouprave u Braničevskom okrugu.

Tokom događaja koji je održan u aleksinačkom Centru za kulturu i umetnost povodom obeležavanja dugoročne saradnje Kraljevine Norveške i Republike Srbije, a u okviru projekta „Norveška za vas“, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Norveške Arne Sanes Bjornstad potvrdili su značaj prijateljstva ovih dveju zemalja i izrazili uverenje da će njihova saradnja u budućnosti doneti mnogostruke koristi za građane Srbije.

Među projektima koje Kraljevina Norveška trenutno finansira u Srbiji nalazi se i projekat „Norveška za vas“, vredan 4,27 miliona evra, koji pruža priliku za pomoć 91 lokalnoj samoupravi iz treće i četvrte grupe razvijenosti. Ovim projektom obuhvaćene su i sledeće lokalne samouprave iz Braničevskog okruga: Golubac, Kučevo, Malo Crniće, Petrovac na Mlavi, Veliko Gradište, Žabari i Žagubica.

 „U Srbiji sam mogao da posvedočim pozitivnim promenama u poslednjoj deceniji ili dve, ali shvatamo da i dalje postoje delovi zemlje koji zaostaju za razvijenijim gradovima i opštinama. Mi smo, sa projektom „Norveška za vas“, upravo zbog toga tu – da podržimo male i manje razvijene zajednice da unaprede kvalitet života u skladu sa potrebama koje imaju“, rekao je ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji, Arne Sanes Bjornstad, dodajući da je cilj Norveške da takve zajednice osnaži tako da same sebi mogu da pomognu, a zemlja dostigne ravnomerni razvoj.

Nakon predstavljanja primera dobrih praksi, usledila je serija razgovora o mogućim vidovima podrške, kao i potencijalima za saradnju u kojoj su, osim predsednika, ambasadora i čelnika lokalnih samouprava, učestvovali ministri Branko Ružić i Zoran Đorđević.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top