„Ko je, bre, ovde lud“?

Požarevac

Život

„Ko je, bre, ovde lud“?

Foto: B.K

How Good Of A Friend Are You Really?

… ili priča o tome kako je kolona vozila na Ljubičevskom mostu, morala poduže da sačeka da prođe voz… Većini neshvatljivo, ali rampa je, verovali ili ne, bila spuštena 40 minuta.

Kad ukucate na Guglu pitanje koliko traje putovanje vozom od Smedereva do Požarevca, dobićete odgovor - 40 minuta.

Nema razloga da sumnjamo u taj podatak. Ali, ako je tačan, postavlja se pitanje čime se rukovode nadležni sa železnice prilikom spuštanja rampe na Ljubičevskom mostu?

Autor ovog priloga je prvog dana ovog vikenda, na prilaz ovom mostu stigao negde oko 13 i 30 časova. Kao što se iz priloženih fotografija može videti, bilo je desetak vozila ispred, koliko ih se obično se nakupi za desetak minuta.

Kada je voz iz pravca Smedereva, u 14 sati i četiri minuta prošao, iza ovih vozila otegla se veoma dugačka kolona…

Ispada da je rampa bila zatvorena duže od 40 minuta, više nego što je potrebno da voz pređe celokupnu putanju i stigne od tačke A do tačke B.

Sasvim logično pitanje svih iz ove kolone, a verovatno i još nekih drugih koji su imali slična iskustva, jeste, kome je ovako nešto potrebno i šta se time postiže?

Ili, ako već imaju tu, blago rečeno neshvatljivu praksu, zašto onda odgovorni sa železnice bar ne istaknu na tablama sa obe strane mosta informaciju: „ Most je za saobraćaj motornim vozilima zatvoren od 13:20 do 14: 05 i od…do...“

Da makar znamo koliko treba da čekamo i sledeći put se bolje pripremimo za ovakav boravak na mostu. Ko nema ništa preče čemu ili kome će toga dana posvetiti 40 minuta svoga života, možda može i da uživa u pogledu… Ostali – nek se naoružaju strpljenjem.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top