Izložba zavičajnog likovnog umetnika Vladete Deletića

Kostolac

Kultura

Izložba zavičajnog likovnog umetnika Vladete Deletića

Foto: Renata Minić

How Good Of A Friend Are You Really?

Nastavljena izložbena sezona u Biblioteci u Kostolcu.

Vladeta Deletić, samouki je slikar, rođen 1958. godine u Požarevcu. Živi i stvara u Kostolcu. Crtanjem i slikanjem se bavi od ranog detinjstva, a sa 16 godina je počeo da slika tehnikom ulje na platnu. Bio je član Likovnog kluba „Atelje 79“ pri KUD-u Kostolac do 1990. godine. Jedan je od osnivača Udruženja likovnih umetnika ULUK „Art“ u Kostolcu 2002. godine, član je udruženja ULIS „Milana Pavlović-Barili“ i „ Đura Jakšić“ iz Požarevca.

Do sada je imao tri samostalne izložbe u Kostolcu i preko 300 kolektivnih izložbi širom nekadašnje Jugoslavije, zatim u Srbiji i u inostranstvu. Učesnik je brojnih likovnih kolonija, humanitarnih akcija i dobitnik je nekoliko vrednih priznanja.


Neka od izloženih radova

Godine 1986. osvojio je drugo mesto na takmičenju likovnih stvaralaca metalaca Srbije u Trsteniku. U njegovim slikama je puno ljubavi, radosti, slobode i identiteta čoveka  u realnosti, ali i skrivenosti i tajanstvenosti u stvarnosti. Pored slikarstva, piše i poeziju i prozu.

O likovnoj umetnosti i o simbolici slika Vladete Deletić, govorila je Julija Bašić, diplomirana istoričarka umetnosti, a Aleksandra Vujčić, pesnikinja iz Požarevca, čitala je odabrane stihove ovog umetnika. Izložba će biti otvorena do 17. juna.


Sa otvaranja izložbe

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top