„Gulini dani“ deveti put u Petrovcu

Petrovac

Kultura

„Gulini dani“ deveti put u Petrovcu

Foto: petrovacnamlavi.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Bogat mart u Kulturno-prosvetnom centru „Petrovac na Mlavi“.

Tradicionalno, 17.mart je rezervisan za opštinsko takmičenje recitatora, a u večernjim časovima će biti odigrana pretpremijera nove predstave pozorišta „Bata Bulić” „Daj mi svoju ženu”, koju je po tekstu Majkla Stjuarta režirao Branislav Nedić.

Centralna manifestacija u martu je deveta smotra glumačkih ostvarenja „Gulini dani” koja se održava od 19. do 24. marta.

„Festival kao i predhodnih godina otvara domaće pozorište „Bata Bulić” premijerom predstave „Daj mi svoju ženu”. Drugog dana festivala nam u goste stižu naši prijatelji iz grada Sveti Ivan Zelina (Republika Hrvatska), koji će se petrovačkoj publici predstaviti predstavom „Više sreče drugi put”. Treći dan je rezervisan za pozorište Centra za kulturu „Masuka” Velika Plana i predstavu „Via Doloris”, zatim stižu glumci Gradskog pozorišta iz Jagodine sa predstavom „Idemo u lov”.

Pretposlednje večeri festivala imaćemo prilike da vidimo pozorište iz Berana (Crna Gora) sa predstavom „Poslednji čin komedije smrti”, dok će devetu smotru glumačkih ostvarenja „Gulini Dani” zatvoriti predstava kruševačkog pozorišta „Buzdovan”. I ove godine smo se potrudili da napravimo odličan repertoar za festival i nadamo se da će publika biti prezadovoljna kao što je to bio slučaj prethodnih godina,” rekao je Slobodan Perić, direktor Kulturno-prosvetnog centra „Petrovac na Mlavi“.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top