Gradište deo Trke mira

Veliko Gradište

Sport

Gradište deo Trke mira

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Svetska trka mira 18. maja prolazi kroz Veliko Gradište.

Ovo je najduža štafetna trka na svetu, Peace Run – Trka mira 2018, a na deonici kroz Srbiju koja vodi od granice sa BiH do rumunske granice, naći će se i Veliko Gradište.

Trka kreće sa Srebrnog jezera, u 8 i 30, stazom pored Dunava i kroz centar grada, do Trga Mladena Miloradovića gde je za učesnike i posetioce od 9 časova organizovan kulturni program i gde će ih dočekati predsednik opštine.

U trci mogu da učestvuju svi, bilo da učesnike pozdrave ili se i sami uključe. Poruka Trke mira je veoma jednostavna: ako možemo da trčimo zajedno u miru i u harmoniji, onda možemo i da živimo zajedno u miru i u prijateljstvu!  Nakon Velikog Gradišta, učesnici će produžiti za Golubac.

Peace Run podržavaju Narodna skupština Srbije i Olimpijski komitet Srbije, a baklju mira su do sada držali milioni ljudi širom sveta, među njima i mnogi istaknuti građani sveta – predsednici država, premijeri, sportisti, umetnici i ostali.

Tokom prolaska Trke kroz Veliko Gradište, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Kneza Lazara i Trg Mladena Miloradovića, od 8 i 30 do 10 sati.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top