„Fantastični“ Kostolčani na Tolkindanu

Kostolac

Zabava

„Fantastični“ Kostolčani na Tolkindanu

Foto: Renata Minić

How Good Of A Friend Are You Really?

Susret ljubitelja Tolkina sa likovima iz dela naučne fantastike.

Festival Tolkinove fantastike, „Tolkindan“ održan je u Beogradu, na Božidarcu, 28. maja.

Ovaj, za ljubitelje fantastike veoma značajan događaj, održava se već više godina u organizaciji udruženja „Valinor“ i „Autostoperskog vodiča kroz fantastiku“ u cilju promovisanja Tolkinovih dela, a ove godine i u čast jubileja popularnog serijala „Ratovi zvezda“. 

Celokupni događaj obogaćen je raznovrsnim programom – radionicama, predavanjima, prodajnim izložbama i na kraju „Cosplay“ takmičenjem za najbolji kostim fantastike. Organizovan je likovni i literarni konkurs za decu i odrasle. 

Tolkindan u Beogradu

Ove godine „Ljubitelji fantastike“ iz Kostolca su se odazvali na poziv organizatora i bili deo ove manifestacije kao gosti, a neki i kao članovi žirija na konkursu. Renata Minić,  zahvaljujući kojoj imamo sve informacije iz kostolačke biblioteke čiji je i rukovodilac odeljenja, bila je član žirija za literalni konkurs.

„Fantastični“ Kostolčani su se upoznali su se sa piscima, družili sa članovima drugih udruženja fantastike, čuli neka poučna predavanja, prisustvovali zanimljivim radionicama i na kraju, uživali u maštovitim kostimima likova iz naučne i epske fanstastike. 

Sa junacima iz dela naučne fantastike

Continue Reading

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top