„Dojenje, temelj života”

Braničevo

Zdravlje

„Dojenje, temelj života”

Foto: zzjz.po i arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U toku je Svetska nedelja dojenja koja se obeležava od 1. do 7. avgusta. Globalna kampanja se realizuje u više od 170 zemalja.

Povodom obeležavanja Svetske i Nacionalne nedelje dojenja, Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” zajedno sa mrežom instituta i zavoda tradicionalno raspisuje konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova.

Konkurs je namenjen deci predškolskih ustanova i učenicima osnovih škola, koji će stvarati na temu „Dojenje – temelj života”, a sve sa ciljem da se podstakne zdravstvenovaspitni rad na temu podrške dojenju kao najoptimalnijem načinu ishrane novorođenčadi i odojčadi.

Zavod za javno zdravlje Požarevac podržava pomenutu kampanju, organizuje i koordinira sve zdravstveno vaspitne aktivnosti na teritoriji Braničevskog i Podunavskog okruga.

Namera je da se javnosti skrene pažnja na značaj dojenja kojim se obezbeđuje kvalitetna ishrana, pravilan rast i razvoj, zaštita i unapređenje zdravlja i deteta i majke, kao i da se ukaže na značaj pružanja podrške i pomoći trudnicama i majkama dojiljama da ostvare uspešno dojenje.

U našoj zemlji Nacionalna nedelja promocije dojenja obeležava se 40. sedmice u godini koja simbolično predstavlja trajanje trudnoće, a ove godine to će biti od 1. do 7. oktobra, po dvadesetčetvrti put.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top